Hur man skaffar ett privat GitHub-repo

Du kommer att använda GitHub för att dela och versionshantera all kod som skrivs för kursen. För att undvika situationer som formellt räknas som fusk kommer alla att få ett privat repo att använda i kursen. Följ de här stegen:

1. Skaffa ett GitHub-konto

Först behöver du ett konto på GitHub . Om du redan har ett kan du hoppa över det här steget. På GitHubs förstasida kan du skapa ett konto genom att fylla i ett (unikt) användarnamn, din epostadress och ett lösenord, och trycka "Sign up for GitHub":

Ange användarnamn, epostadress och lösenord

 

På nästa sida behöver du inte göra någonting. Klicka bara på "Finish sign up":

Klicka finish sign up

 

Efter ett litet tag ska du få ett mejl till den epostadress du angav. Klicka på "Verify email address"

Klicka på 'Verify email address'

2. Ge oss dina uppgifter

För att du ska kunna få ett privat repo behöver du bli inbjuden till vår GitHub-organisation IOOPM-UU. För att kunna ge dig ett konto måste vi ha dina uppgifter. Börja med att klicka här och fyll i ditt student-ID och ditt användarnamn på GitHub.

Fyll i ditt student-ID och ditt användarnamn på GitHub

3. Tacka ja till inbjudan

Så snart någon ser att du har skickat in dina uppgifter (vi kommer kolla listan ungefär en gång per dag under den första veckan) kommer vi att lägga till dig i vår GitHub-organisation. Du kommer då att få ett mejl med en inbjudan:

Inbjudningsmejl

 

Om du går till www.github.com/ioopm-uu kommer det se ut ungefär så här:

Klicka på 'View Invitation'

 

Klicka på 'View Invitation' och välj "Join IOOPM-UU": Klicka på 'Join IOOPM-UU

Du är klar!

Det ska redan finnas ett repo som heter samma sak som ditt student-ID. Du kan söka efter ditt repo på organisationens förstasida. För att klona repot, kör "git clone https://github.com/IOOPM-UU/elias.castegren.1234.git" i en terminal (där "elias.castegren.1234" ersätts med ditt eget namn). Notera ".git" i slutet av adressen! Om du vill kan du ändra namnet på mappen där ditt repo hamnar -- det påverkar inte repots namn på GitHub.

Ditt repo kommer att vara synligt för alla i din grupp, så du och den du programmerar med kommer att kunna arbeta i samma repo under tiden ni jobbar tillsammans. När samarbetet är klart kommer den vars repo inte användes vilja kopiera över koden till sitt eget repo så att den finns tillgänglig för nästa sprint också.